Ελένη η πόρνη, ένας κόλοκος στην κόλαση!

Και εγένετω φως! Επιτέλους, μετά από 2 επεισόδια «Ελένη η πόρνη», κατά τη διάρκεια των οποίων η αγαπημένη μας Ελενούα αποκάλυπτε συνέχεια το πόσο μοιάζει με την χαμένη εγγονή που όλη η οικογένεια ψάχνει με αγωνία εδώ και χρόνια, η λατρεμένη μας, αλλά ομολογουμένως χαμηλού δείκτη νοημοσύνης, γιαγιούδα της Ελενούας, και σχεδόν ολόκληρου του χωρκού, κατάλαβε ότι η κοπελιά με τα μαύρα γυαλιά και τη μαύρη περούκα είναι, ε ναι κυρίες και κύριοι, είναι η εγγονή της! Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: η Ελενούα καταφθάνει στο χωρκόν της μετά από πάρα πολλα χρόνια, παραπατώντας από την συγκίνηση και έτοιμη να σωριαστεί σε κάθε της βήμα και κατά τη διάρκεια της τυχαίας, και καλά, συνάντησής της με την γιαγιούδα της, προβαίνει σε αποκαλύψεις, ενώ η αρχική της πρόθεση ήταν να μην αποκαλυφθεί, εξού και τα γυαλιά ηλίου μέσα στη νύχτα και η μαύρη περούκα! Δηλαδή, θέλει η πουτάνα να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει! Εμφανίζεται, λοιπόν, που λέτε, μεταμφιεσμένη σαν μια ξένη που ήρθε μόνη της σε ενα τυχαίο χωριό μεγάλο Σάββατο να κάνει Ανάσταση! Η γιαγιούδα, φυσικά, δε χάνει καιρό: ως φιλεύσπλαχνη, καλοκάγαθη και συμπονετική καλεί την μυστηριώδη κοπέλλα σπίτι της να φάνε σουπούδα! Δεν μπορώ να πω, το έχουν το φιλευσπλαχνο οι γριές σε αυτό το σήριαλ: όλες έχουν μια γωνιά και ένα πιάτο φαί για κάθε χαμένη πουτάνα που περιπλανιέται μόνη στους έρημους δρόμους του χωριού! Κατά τη διάρκεια της συνομιλιάς τους γιαγιά και εγγονή μας μεταφέρουν σε μια άλλη διάσταση: στη ζώνη του λυκόφωτος! Η Ελένη αποκαλύπτει:

  1. Τη λένε Ελένη και
  2. Είναι 27 ετών (η γριά διαπιστώνει ότι έχει την ίδια ηλικία με την χαμένη της εγγονή)

Εγώ  αν ήμουν η γιαγιά, που, ξαναλέω ψάχνει την εγγονή της τόσα χρόνια και κάθε μέρα που ξυπνάει σε κάθε της σκέψη βρίσκεται η εγγονή της, θα είχα πάθει ένα σοκ και θα είχα διερωτηθεί: μωρέ λες να είναι αυτή;Παρ’ όλα αυτά η γιαγιά δεν διερωτάτε καν ποια είναι!  Αργότερα η Ελένη κάνει στην γιαγιά την αφοπλιστική ερώτηση αφήνοντας το 45% της συνολικής τηλεθέασης με ανοιχτό το στόμα, ενώ οι μεγαλύτεροι σε ηλικία έπιασαν και την καρδιά τους: «Γιαγιά, μα εν εκατάλαβες ποια είμαι;» Εκεί λες αυτό είναι, θα της μείνει η γριά στα χέρια! Γιατί όταν μία κοπελιά στην ηλικία της εγγονής σου με το ίδιο όνομα σε λέει γιαγιά και σε ρωτάει αν την κατάλαβες, πάει να πει ότι ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΓΟΝΗ ΣΟΥ! Και ναι η γιαγιά κατάλαβε! Αλλά όχι αυτό που νομίζετε: κατάλαβε ότι είναι η Ελένη μεν αλλά η Ελένη που τους στέλνει λεφτά και όχι η εγγονή της!  Και δε φτάνει μόνο αυτό αλλά φεύγοντας βγάζει και τα μαύρα γυαλιά και δείχνει στην ηλίθια γιαγιά της τα μάτια της! Και η γιαγιά διαπιστώνει ότι τα μάτια της είναι ίδια με της εγγονής της! Αλλά όχι κυρίες και κύριοι! Ακόμα δεν καταλαβαίνει ότι η πουτάνα που έχει μπροστά της είναι η εγγονή της . Και ερωτώ: μια κοπέλλα στην ηλικία της εγγονής σου, με το όνομα της εγγονής σου, με τα μάτια της εγγονής σου είναι η:

Α. Ελένη Μενεγάκη

Β.Ελένη Ανουσάκη

Γ. Ελένη Φουρέιρα

Δ. Ελένη, η δασκάλα στο «Νησί»

Ε. Ελένη, η ηθοποιός στην «Άκρη του Παράδεισου»

Στ. Η Ωραία Ελένη τη Τροίας ή

Ζ. Η εγγονή σου;

 Και ξέρεται πότε το αντιλαμβάνεται; Όταν ο εγγονός της της αποκαλύπτει ότι ήρθε η κοπέλλα που τους βοηθάει (άλλο πυροβολημένο κι αυτό) να τον δει στο νοσοκομείο μετά από εγχείρηση στην οποία αυτός υποβλήθηκε και αυτή έκλαιγε! Εκεί η γριά ακούει ένα καμπανάκι! Τώρα καμπανάκι είναι, οι τηλεθεατές που φωνάζουν από αγανάκτιση είναι, θα σας γελάσω! Και η γριά μπαίνει σε συλλογισμό! Σκέφτεται: τη λενε Ελένη, είναι 27, έχει τα ίδια μάτια με την εγγονή μου, μου στέλνει λεφτά και τώρα κλαίει πάνω από το κρεββάτι του εγχειρισμένου μου εγγονού! Ρε γαμώτο, είναι η Ελένη η πόρνη που βλέπω στην τηλεόραση κάθε Τρίτη και Πέμπτη βράδυ! Ήντα καλα!

~ από roisv στο 31 Μαρτίου, 2011.

Σχολιάστε